Alle David & Goliath merken

New Terracotta by D&G

Newterracotta Parasiseturquoise3

New Terracotta is resoluut hedendaags maar bouwt verder op de rijke traditie van de azulejos, de gerenommeerde Portugese geglazuurde tegels. De collectie van New Terracotta bestaat uit talloze vormen en formaten, die verkrijgbaar zijn in 136 schitterende kleuren glazuur. Exclusief bij David & Goliath.

De vlakke tegels bestaan in een hele waaier formaten vierkant, rechthoekig of zeshoek.  De klant heeft bovendien keuze in brute of gesneden kanten.  Daarnaast zijn er ook gevormde tegels zoals metrotegels.

De kleurencollectie van New Terracotta telt maar liefst 136 karaktervolle kleuren, van subtiel genuanceerd tot rijk flamboyant.  Sommige kleuren zijn uniform maar de meeste hebben vele schakeringen, al dan niet met craquelé.  De meeste kleuren kunnen toegepast worden in natte ruimtes en buiten.

Elke bestelling wordt op maat gemaakt, en elke tegel is uniek.  De collectie van New Terracotta wordt ontwikkeld door interieurarchitecten en designers, met het oog op toepassingen in hedendaagse architectuur.

De productie gebeurt in een nieuw atelier in het Portugese binnenland, en verloopt bewust volledig handmatig.  Speciale aandacht gaat naar de duurzaamheid van productie met enkel natuurlijke glazuren en klei die ter plaatse wordt gewonnen. 

New Terracotta wordt in België exclusief verdeeld door David&Goliath.

New Terracotta kleurkaart