Alle David & Goliath merken

D&G Cementtegels

Cementtegel Carreauxciment Cementtile Hall Classic Entree 7

David & Goliath ontwikkelde de voorbije 10 jaar een geheel unieke collectie cementtegels met originele motieven. De cementtegels worden voor David & Goliath gemaakt in een klein gespecialiseerd atelier in Vietnam, dat garant staat voor de allermooiste kwaliteit die op de markt te vinden is. Op onze webshop vind je ons volledige assortiment.

Patroontegels waren rond 1900 heel populair ter verfraaiing van herenhuizen en publieke gebouwen. De Belgische handgemaakte cement- of keramische tegels met weelderige motieven werden in die periode over gans de wereld geëxporteerd.

David & Goliath bouwt verder op deze rijke traditie. De collectie cementtegels van David & Goliath is zowel gebaseerd op oude verkoop catalogi van Belgische fabrikanten van weleer, als op hedendaagse creaties.  Ook eigen ontwerpen of gepersonaliseerde kleurencombinaties behoren tot de mogelijkheden.

De cementtegels van David & Goliath worden nog volledig met de hand gemaakt in een klein atelier in Vietnam, en zijn van de allerhoogste kwaliteit, wat ze heel onderhoudsvriendelijk maakt.   De productie van cementtegels is heel arbeidsintensief.  Ervaren ambachtslui produceren amper enkele vierkante meters patroontegels per dag.  Cementtegels zijn samengesteld uit zand, cement en marmerpoeder en pigment, en worden niet gebakken in een oven, maar harden uit door droging.  Hierdoor is hun belasting op het milieu beperkt.

De cementtegls van David & Goliath zijn gegarandeerd vrij van kinderarbeid.

Op onze webshop kan de volledige David&Goliath collectie cementtegels ontdekken en stalen bestellen. 

Catalogus cementtegels David&Goliath in PDF

NEW : collectie 2018 in PDF