Alle David & Goliath merken

Ceramic tiles by D&G

Ct0

David & Goliaht handmade ceramic tiles is een unieke collectie artisanaal vervaardigde keramische tegels, al dan niet geglazuurd, zowel voor restauraties als voor hedendaagse ontwerpen.

David & Goliath handmade ceramic tiles heeft de ambitie om de rijke Europese traditie in keramiek en glazuurtechniek te conserveren, en deze eveneens te vertalen in hedendaagse ontwerpen. 

Keramische tegels ontstaan door het bakken van gevormde klei in de oven.  De kleitegel kan bovendien al dan niet voorzien zijn van een glazuurlaag.  Dankzij deze techniek worden al sinds de oudheid gebruiksvoorwerpen en bouwelementen vervaardigd.

Vandaag bestaan nog enkele ateliers in Europa die op artisanale wijze deze traditie verder zetten, en die de naoorlogse industrialiseringgolf in de tegelindustrie hebben overleefd.  Zij zijn in staat om hoogwaardig maatwerk te leveren op kleine schaal.

De collatie David & Goliaht handmade ceramic tiles bestaat vooreerst uit ongeglazuurde gebakken tegels zoals Boomse tegels, Toscaanse plavuizen, dalles d’usine, splijttegels enzovoort. Deze tegels hebben als basis een lokale klei die op verschillende wijzen wordt gezuiverd, gemodelleerd en gebakken.  Kortom eenvoudige eerlijke en ecologische materialen die passen in elk interieur.

Daarnaast zijn er ook complexere keramische mozaïeken, patroontegels en geglazuurde tegels.  Het resultaat is een enorme waaier aan mogelijkheden, zowel voor restauraties als hedendaagse projecten, voor binnen en buiten.  Al onze ateliers voldoen aan de Europese normen wat betreft het bannen van schadelijke glazuren.

Ct11
Ct1
Ct12
Ct10
Cotto Etrusco
Ct3
Ct8
Handicators
Naamloos
Terra1
Sm10 Pits Use
Dalle Dusine
Img 3974
Thumb 9367 800X0 0 0 Auto
Thumb 9356 800X0 0 0 Auto
Naamloos 5
Ct13
Norm Cer