Alle David & Goliath merken

Ceramic tiles by D&G

Ct0

Bij David & Goliath vind je een unieke collectie met de hand vervaardigde keramische tegels voor zowel klassieke woningen als hedendaagse ontwerpen.

David & Goliath handmade ceramic tiles heeft de ambitie om de rijke Europese traditie in keramiek en glazuurtechniek te conserveren, en deze eveneens aan te wenden voor hedendaagse ontwerpen. 

Keramische tegels ontstaan door het bakken van gevormde klei in de oven.  De kleitegel kan bovendien al dan niet voorzien zijn van een glazuurlaag.  Dankzij deze techniek worden al sinds de oudheid gebruiksvoorwerpen en bouwelementen vervaardigd.

Vandaag bestaan nog enkele ateliers in Europa die op artisanale wijze deze traditie verder zetten, en die de naoorlogse industrialiseringgolf in de tegelindustrie hebben overleefd.  Zij zijn in staat om hoogwaardig maatwerk te leveren op kleine schaal.  Zo verdelen we ondermeer de tegels van Cotto d'Etrusco, Normandy Ceramics, Karak, atelier Deknock enzovoort...

De collatie David & Goliaht handmade ceramic tiles bestaat vooreerst uit ongeglazuurde gebakken tegels zoals Boomse tegels, Toscaanse plavuizen, dalles d’usine, splijttegels enzovoort. Deze tegels hebben als basis een lokale klei die op verschillende wijzen wordt gezuiverd, gemodelleerd en gebakken.  Kortom eenvoudige eerlijke en ecologische materialen die passen in elk interieur.

Daarnaast zijn er ook complexere keramische mozaïeken, patroontegels en geglazuurde tegels.  Het resultaat is een enorme waaier aan mogelijkheden, zowel voor restauraties als hedendaagse projecten, voor binnen en buiten.  Al onze ateliers voldoen aan de Europese normen wat betreft het bannen van schadelijke glazuren.