Alle David & Goliath merken

D&G Cementtegels

Cementtegel Carreauxciment Cementtile Hall Classic Entree 7

David & Goliath handmade cement tiles is een unieke collectie cementtegels met tijdloze matte kleuren en unieke motieven, die nog steeds met de hand worden vervaardigd.

Cementtegels waren rond 1900 heel populair ter verfraaiing van herenhuizen en publieke gebouwen. De Belgische handgemaakte patroontegels met weelderige motieven werden in die periode over gans de wereld geëxporteerd.

David & Goliath bouwt verder op deze rijke traditie. De collectie cementtegels van David & Goliath is zowel gebaseerd op oude verkoop catalogi van Belgische fabrikanten van weleer, als op hedendaagse creaties.  Ook eigen ontwerpen of gepersonaliseerde kleurencombinaties behoren tot de mogelijkheden.

De cementtegels van David & Goliath worden nog volledig met de hand gemaakt in een klein atelier in Vietnam, en zijn van zeer hoge kwaliteit, wat ze heel onderhoudsvriendelijk maakt.   De productie van cementtegels is heel arbeidsintensief.  Ervaren ambachtslui produceren amper enkele vierkante meters patroontegels per dag.  Cementtegels zijn samengesteld uit zand, cement en marmerpoeder en pigment, en worden niet gebakken in een oven, maar harden uit door droging.  Hierdoor is hun belasting op het milieu beperkt.

Op onze webshop kan de volledige David&Goliath collectie cementtegels ontdekken en stalen bestellen. 

Catalogus cementtegels David&Goliath in PDF

NEW : collectie 2018 in PDF